Бебешки Марамчиња

Марамчиња за бебиња WaterWipes

Единствените влажни марамчиња за чистење кои нема да предизвикаат алергии и кај вашето бебе и кај вас. Многу мајки се прашуваат: Кои се најдобрите марамчиња за бришење на нежната бебешка кожа? Кои марамчиња треба да ги користам за да не ја иритирам кожата на бебето? Дали има марамчиња кои се светски познати и имаат докажан ефект? Дали навистина има ХИПОАЛЕРГИСКИ марамчиња за бришење на бебето и дали се тие погодни за новороденчиња или треба да го миеме новороденчето секој пат?

– На сите овие прашања одговараме со само два збора –WaterWipes!

Пробајте и ќе се изненадите колку се соодветни за вас и вашето бебе!

ЗА ВИСТИНСКИ ЧИСТА БЕБЕШКА КОЖА

Бебешки почистващи кърпички сепаратор
ico БЕЗ АЛКОХОЛ
ico БЕЗ ПАРФЕМ
ico БЕЗ ПАРАБЕНИ
ico БЕЗ БОИ
ico БЕЗ ДОПОЛНИТЕЛНИ ХЕМИКАЛИИ

WaterWipes се специјално дизајнирани да бидат меки и чисти како памукот и водата, притоа да се практични за употреба. Тие се толку нежни што можат да се користат кај предвремено родени бебиња.

Содржи 99,9% прочистена вода и капка екстракт од семе од грејпфрут (GSE), WaterWipes се најчистите бебешки марамчиња во светот. Екстрактот од семе од грејпфрут содржи природни полифеноли кои делуваат како антимикроби и антиоксиданти кои можат да го заштитат организмот од бактерии.

WaterWipes не содржат алкохол и мирис за да се намали ризикот од сушење на бебешката кожа и потенцијален развој на контактен или алергиски дерматитис.

WaterWipes се развиваат со употреба на единствена и патентирана технологија која ја менува молекуларната структура на нормалната вода, предизвикувајќи ослободување на енергија во пакетчето, што доведува до стерилизација на марамчињата. Овој процес, исто така, малку го менува површинскиот напон на водата, придонесувајќи за единстевно „меко чувство“ на кожата и ги прави WaterWipes  уште поефикасни за чистење од памукот и обичната вода.

За разлика од вообичаените марамчиња, WaterWipes  се произведени и спакувани во строги хигиенски и „чисти“ услови кои се идентични со оние што се користат во фармацевтската индустрија за производство на лекови.

Тие можат да помогнат да се избегнат осипот и црвенилото во пеленската регија. Може да ги користи мајката како подготовка за доење без да бара дополнително чистење.

WaterWipes марамчињата за бебиња се создадени без вообичаени хемикалии и адитиви што ги има во ваквите производи, тие содржат само вода и капка овошен екстракт.