Клинички Испитувања

Клиничка студија од големи размери, покажува како бебешките марамчиња влијаат врз пеленскиот дерматитис (dd)

Компаративна студија за состојбата на кожата на бебето покажува дека бебињата избришани со WaterWipes развиваат осип во областа на пелена поретко и со пократко траење од бебињата избришани со други брендови на бебешки марамчиња.

Објавено во списанието Педијатрија и неонатологија, октомври 2020 година,
Одделение за здравство и социјални работи, Универзитет Салфорд, Манчестер (Велика Британија),
School of Health & Society, University of Salford, UK, јули 2020 година

Клиничка студија покажува дека бришењето предвремено родени бебиња со WaterWipes штити од пеленски дерматитис (dd)

Резултатите на The BaSICS study⁷ го потврдуваат тоа и покажуваат дека предвремено родените бебиња избришани со бебешки марамчиња со најмалку состојки и висока содржина на прочистена вода имаат поретка појава со пократко траење на пеленски дерматитис.

Клиничка студија спроведена во одделот за неонатологија (NICU) на Универзитетската болница во Солт Лејк Сити, Јута, САД, јули 2017 година – март 2019 година. Објавено во „Advances in Neonatal Care¹“, 09.2020 година.