ЗА ЗДРАСТВЕНИ РАБОТНИЦИ

WaterWipes се единствените бебешки марамчиња со само 2 состојки: 99,9% вода и капка овошен екстракт. Тие се единствените бебешки марамчиња кои имаат обезбедено бројни акредитации и одобренија од глобалните здруженија за кожа и алергии, како што се: Британското друштво за алергии, Националното здружение за егземи на САД, Француското здружение за спречување алергии, Здружението за егземи во Австралија, Германското друштво за помош со алергии и проблеми со кожата, Британското друштво за вегани.

АЛИАНС НА БЪЛГАРСКИТЕ АКУШЕРКИ
Allergy UK
National Eczema Association
AFPRAL
АЛИАНС НА БЪЛГАРСКИТЕ АКУШЕРКИ
АЛИАНС НА БЪЛГАРСКИТЕ АКУШЕРКИ

Се препорачува сите локални средства што се користат за капење и чистење на новороденчиња и доенчиња да не влијаат негативно на заштитната бариера на кожата. Односот помеѓу површината на кожата на бебето и неговата телесна тежина е поголем отколку кај возрасните, што значи дека локалните средства полесно се апсорбираат и затоа може да имаат поизразен ефект врз кожата на бебето. Нарушувањето на функцијата на горниот слој може да предизвика атопичен дерматит, затоа целта на грижата за новороденчињата е да помогне во максимизирање на зачувување и стабилизирање на функцијата на површинскиот слој.

Неопходно е да се оптимизира функцијата на бариера на кожата на бебето за да се спречи развојот на атопичен дерматит и егзема во детството, за што, покрај генетската предиспозиција, клучна улога играат и факторите на животната средина, како што е употребата на локално применети производи за нега на кожата. При избор на производи за новороденчиња или доенчиња, треба да се користат само оние кои помагаат во одржување на функцијата на бариера на површинскиот слој. Идеално, тие треба да имаат неутрална pH вредност (pH 5,5 – 7), без мирис, без алкохол и да не содржат конзерванси, да бидат без или со благи детергенти, без емолиенти, итн. *.

Тие се единствените марамчиња за бебиња кои обезбедија бројни акредитации и одобренија од глобалните здруженија за кожа и алергии, како што се: Алергиското друштво во Велика Британија, Националното здружение за егземи на САД, Француското здружение за спречување алергии, Здружението за егземи во Австралија, Германско друштво за помош при алергии и кожни проблеми, Британско друштво за вегани.

WaterWipes се погодни за употреба дури и на најчувствителната кожа и може да се користат кај бебиња од раѓање, предвремено родени бебиња, деца и возрасни со чувствителна кожа и тие кои страдаат од алергии и други проблеми со кожата.

WaterWipes се најчистите бебешки марамчиња во светот. Тие содржат само 99,9% прочистена вода и капка овошен екстракт (GSE). Течниот екстракт од семе од грејпфрут што се користи во WaterWipes се извлекува од семето, пулпата и белите мембрани на овошјето и има природни антимикробни својства, што помага да ги одржи марамчињата свежи и кога ќе се отворат, како и да дејствува како нежно чистење и мелем на кожата.

WaterWipes не содржи:
алкохол, мириси, парабени, силикони, конзерванси, омекнувачи на ткаенини, бои, детергенти, минерални масла за да се намали ризикот од сува кожа и потенцијален развој на контактен или алергиски дерматитис.

WaterWipes помагаат да се избегне црвенило и иритација во пеленската регија, не остава траги и лепливо чуство на кожата.