Успешна приказна

Кратка Историја за WaterWipes:

ЗАЩО СА СЪЗДАДЕНИ WATER WAPES ?Кон крајот на 90-тите години, влажните марамчиња добија популарност, особено во категоријата нега на бебе. Околу исто време, Едвард МекКласки, извршен директор на Irish Breeze, го доби своето прво дете. Иако г-дин МекКласки знае дека многу здравствени работници ширум светот препорачуваат употреба на вода и памук при чистење на новороденче (и покрај фактот дека тој може да си оди дома со тони бесплатен памук, затоа што Irish Breeze е една од водечките компании во производство на памучни брисеви за чистење на лицето во Ирска), тој и неговата сопруга решија да користат бебешки марамчиња затоа што беа многу поудобни. Ова не траеше долго. Неколку дена подоцна, нивната ќерка развила акутен осип во областа на пелена. Се сомневале дека виновни се бебешките, веднаш ги замениле со вода и памук, а по неколку дена осипот исчезнал.

Испитувајќи го составот на бебешки марамчиња, г-дин МекКласки се згрозил кога открил различни синтетички хемикалии и конзерванси кои не се својствени на бебешката кожа во составот на марамчињата, без никакво предупредување на пакувањето. Ова откритие го наведе ирскиот Бриз да создаде сосема поинаков производ. „Тие бараа да ја комбинираат практичноста на готовите влажни марамчиња за бебиња со чистотата и безбедноста на памукот натопен во разладена зовриена вода.

bebe-(2)-123472-500x0

„Кога се роди нашата прва ќерка, таа имаше многу чувствителна кожа и страдаше од акутен осип во областа на пелена. Сакав да знам зошто се случува ова. Затоа, погледнав во составот на бебешки марамчиња што ги користевме досега. Бев шокиран кога дознав колку хемикалии има во нив – се прашував – дали треба да ги користиме дури и на нејзината нежна кожа? Мислев дека има подобар начин, па започнав да барам почиста и поприродна алтернатива.

Години подоцна, по напорна работа, бројни тестови и научни студии, излегоа на виделина совршените марамчиња за бебиња WaterWipes. Чисто и нежно како топче памук и вода, но исто така ги носи сите карактеристики на традиционалното бришење за бебиња – удобно и практично. Секој ден во различни делови на светот, новите мајки и татковци ги откриваат придобивките за кожата на нивните бебиња од нежното чистење, нежните и без хемиски марамчиња за вода. Се надевам дека и на Вас ќе ви се допаднат.

ЕдвардМкКлоски

Основач на WaterWipes

Повеќе за Едвард МекКлоски тука:  http://www.irishexaminer.com/business/smallbusiness/small-business-column-edward-mccloskey-ceo-of-waterwipes-319944.html

Днес WaterWipes се продаваат ширум светот. Тие не се пријатни само за мама и тато, туку се безбедни и ефикасни за бебето.


The WaterWipes name, brand, design, trademark and manufacturing technology are exclusive intellectual property of Irish Breeze Ltd, Platin, Drogheda, Co. Louth, Ireland.Ph:+353 41 9877460 email: info@waterwipes.com