Контакт од кожа на кожа или контакт мајка-бебе

За контактот помеѓу мајката и бебето Додека го очекуваат своето прво дете, младите родители се бомбардирани со секакви информации за тоа како да му го пружат на своето дете најдобриот почеток во животот. Сепак, ова не значи дека постои формула за правилно одгледување на бебе и дека ако поради некоја причина не ги правиме